Hernehim Natuurpagina's
Doelstelling 

Update: 2007 - dec 

          Alles van waarde is weerloos 

Lucebert.     

© Hernehim Cultuur 2001-2008

Terug naar de Introductiepagina
Achtergrond en doelstelling

 

Natuur, we kunnen niet zonder.

De Hernehim Natuurpagina's zijn voortgevloeid uit ideŽle activiteiten van Hernehim Beheer bv. 
De Cultuurpagina's, die zich al in een grote belangstelling kunnen verheugen, kregen uitbreiding van de website met de Natuurpagina's, eveneens vanuit het enthousiasme van de 'motor' achter de Hernehim Cultuurredactie. 
Die redactie is sinds november 2001 in handen van John Zwart, die zich al vanaf 1988 actief heeft ingezet bij een aantal Natuur- en Milieuorganisaties. In de jaren negentig volgde hij bij het IVN met succes een cursus Natuurgids en aanvullend de docententraining. In de nieuwe natuur van Flevoland heeft hij menig kind en volwassene meegenomen op wandelingen en fietstochten die er mogelijk toe hebben bijgedragen dat bij hen de zintuigen zijn aangescherpt. Natuur is immers overal als je er maar oog voor hebt. Sterker nog: wij zelf maken deel uit van de natuur, wat vooral de stedeling van vandaag geneigd is te vergeten.
Na een verhuizing is John Zwart sinds 2007 Natuurgids bij de Friese Beschermingsorganisatie "It Fryske Gea" 

 

Disclaimer
 

Hernehim Natuur is onafhankelijk en vrij. 
Publiceert binnen de kaders van de vrije meningsuiting en het algemeen aanvaardbare.
Helaas zijn natuur (ecologie) en materialisme (economie) - ten onrechte - vaak in conflict met elkaar. Dit komt omdat de economie zich nog steeds onveranderlijk op voortdurende groei baseert. Het streven naar die groei brengt met zich mee dat belangen met elkaar botsen. Kort gezegd: het belang van de ecologie wordt verdrongen als de economische groei er belemmering door ondervindt. Het denken in euro's is beperkt, want de natuurlijke waarden zijn groot - niet in geld uit te drukken. Vele natuurorganisaties trachten daarom tegenwicht in de schaal te brengen. Op deze website zal mogelijk ingehaakt worden op bepaalde problematiek of acties. 

Er zal zo nu en dan met bronvermelding gebruik gemaakt worden van informatie en/of afbeeldingen van de actieve organisaties. De redactie is niet verantwoordelijk voor de correctheid ervan. Aansprakelijkheid wordt niet aanvaard. Bij bezwaren zullen aantoonbaar onjuiste gegevens worden gecorrigeerd. 

Het feit dat de Redactie inzendingen publiceert op deze pagina's houdt niet in dat zij, of de sponsor, de mening of strekking van de publicatie onderschrijft. 

 

Veel gestelde vragen

Kan ik ook hier mijn bijdragen inzenden?

Teksten met betrekking tot natuur, milieu, ecologie kunnen door lezers worden ingezonden. De redactie behoudt zich het recht voor te beslissen over plaatsing. Bij niet-plaatsen wordt niet gecorrespondeerd. Werk kan uitsluitend worden ingezonden per e-mail, rechtstreeks als tekst in de inhoud van het bericht. "Attachments" worden door ons niet geopend i.v.m. het virus risico. 

Kan ik inzenden over alle onderwerpen?

Alle onderwerpen zijn in principe welkom. Regelmatig verschijnt er een informatieblad over een bepaald dier of een plant o.i.d.  Op het onderwerp van het actuele thema zijn leuke eigen waarnemingen en ervaringen bij voorkeur welkom. 

Hoe interactief is HN?

Er is een beperkte interactiviteit. Er zijn 'links' geplaatst naar alle ons bekende en relevante organisaties. 
Wie meent dat hieraan met recht uitbreiding moet worden gegeven is welkom dit te melden. 
De redactie zal graag reageren, eventueel met plaatsing van een nieuwe 'link'.

Wat gebeurt er met ongepubliceerd werk?

Als een ingezonden tekst niet wordt geplaatst wordt die vernietigd. We respecteren de rechten van de auteurs boven alles. Ieder die op het internet publiceert moet zich echter wel bewust zijn dat wij geen bescherming tegen illegaal kopiŽren kunnen bieden. Origineel werk dat opeens opduikt op andere sites zal echter nooit door ons toedoen daar terecht zijn gekomen.

Hoe onafhankelijk is HN?

Het Hernehim Natuurinitiatief is nog steeds idealistisch. Waar we van uitgaan is om een plezierig ontmoetingspunt en startpunt voor natuurinformatie te bieden. 
Tegenover sponsoring zijn we kieskeurig. Behoudens de 'links' willen we geen banners of pop-ups.
Een deel van de webhosting wordt al belangeloos gedragen door Hernehim Beheer bv, maar we streven er naar een aanvullende sponsor te vinden binnen de wereld van natuur en milieu.

   Hernehim Natuur - september 2003 

 

 

1 maart 2007 

pas de wereldtournee 
van een ex-president 
doet de machten over de aarde praten 
wanneer zullen ze wat doen?
pas als chinezen hun land verlaten? 

 

 

Hernehim Cultuur en Natuurpagina's
Naar Hernehim Cultuur


De Natuurpagina's worden onafhankelijk geredigeerd en mogelijk gemaakt door Hernehim Beheer bv